Meld een held

zaterdag 09 oktober 2010 11:01

ACTIE GEVRAAGD!!!!
Op initiatief van de ChristenUnie worden dit jaar voor het eerst “kinderlintjes” uitgedeeld op 19 november a.s.

Tenminste als er kinderen aangemeld worden als held en dat is op dit moment nog niet het geval. Het bestaat toch niet dat er geen echte helden zijn onder de Helderse jeugd? Vandaar deze oproep: kent u een kind dat voor dit gebaar in aanmerking komt, meld het aan!

Hieronder treft u de verdere informatie aan over het kinderlintje en de manier waarop u kunt aanmelden.

 

WIE VERDIENT EEN JEUGDLINTJE? MELD EEN HELD!

Vóór 22 oktober a.s. aanmelden voor eerste’ jeugdlintjesregen ’in Den Helder

Op vrijdag 19 november 2010 reikt burgemeester Koen Schuiling voor de eerste keer jeugdlintjes uit aan jonge inwoners die een bijzondere prestatie hebben geleverd of zich belangeloos inzetten voor een ander of voor de stad. Jonge Heldernaren aanmelden voor een jeugdlintje kan vanaf nu.

Burgemeester Koen Schuiling bezocht vrijdag 3 september het Juniorcollege en de Thorbeckeschool om de aftrap te verrichten van de aanmeldingscampagne voor het Helderse Jeugdlintje.

Schuiling: “Den Helder heeft veel jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Zij zijn een voorbeeld en mogen best eens in de schijnwerpers staan. Ik roep ouders, leraren, mensen in verenigingen enz. op, kinderen en jongeren die een jeugdlintje verdienen aan te melden”.

Voor wie is het jeugdlintje?

Alle inwoners van Den Helder tussen de 6 en 18 jaar die zich al lange tijd voor anderen of voor de stad inzetten zonder dat ze daarvoor worden beloond, komen in aanmerking voor een jeugdlintje. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een inzamelingsactie houdt voor een goed doel of iemand die een plan heeft bedacht om de woonomgeving leuker te maken. Maar ook aan iemand die alert optreedt bij een brand of iemand uit het water heeft gered.

Kortom: het jeugdlintje is bedoeld voor iedere jongere die een voorbeeld is voor anderen.

Hoe kun je iemand aanmelden?

Iedereen kan een jongere aanmelden voor een jeugdlintje: vaders, moeders, opa’s, oma’s, vriend(inn)en, buren, leraren, (sport)begeleiders en ga zo maar door. Zij kennen de bijzondere kinderen en jongeren in hun omgeving en worden dan ook uitgenodigd om kandidaten voor te dragen.

Een jury bekijkt alle aanmeldingen die voor 22 oktober zijn binnengekomen. Zij selecteert hieruit de tien beste, meest bijzondere kandidaten. De jury bestaat uit Wiltrude Turnhout, wethouder jeugd, Willem Koning, raadslid, Wietske Wijnants, directeur Meerwerf basisschool Thorbecke en Jorina Baars, wereldkampioen Kickboksen.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier achter in de folder die verspreid wordt over alle scholen in Den Helder. U kunt het aanmeldingsformulier ook downloaden via www.denhelder.nl/jeugdlintje of opvragen via telefoonnummer (0223) 678193.

 

Met vriendelijke groet, namens de ChristenUnie

T. Biersteker-Giljou

« Terug