Verkiezingstijd!

zaterdag 06 februari 2010 20:33

De week zit er alweer bijna op en is gewoon omgevlogen!

Het is erg leuk om zo intensief bezig te zijn met de verkiezingen. Als campagneteam hebben we een heleboel initiatieven genomen om de ChristenUnie Helder(s) over te laten komen. Een korte weergave:

Posters
De afgelopen week zijn de verkiezingsposters eindelijk aangekomen en direct opgeplakt door Henk Vos. Op minimaal acht plakplaatsen door heel Den Helder en Julianadorp heen staat onze nieuwe poster.
En dat heeft wat tijd gekost. We hebben bewust besloten geen gebruik te maken van de landelijke poster. Daarnaast gebruiken we ook een andere slogan dan landelijk in gebruik voor de gemeenteraad. Dat alles heeft wel tot gevolg dat je de ontwerpen in eigen beheer zult moeten uitvoeren. De foto’s op de posters zijn gemaakt door Ron Prins, die met prachtige kwaliteit van alle kandidaten foto’s gemaakt heeft! Maar daarover later meer.
De kleinere posters zullen dit weekend onder de leden van de ChristenUnie verspreid worden met de hoop dat men ze zoveel als mogelijk zichtbaar op de ramen plakt! Bent u geen lid en wilt u toch een poster hebben? Stuur dan even een mailtje naar: willem.koning@gmail.com en ik zorg ervoor dat u een poster ontvangt! Meer dan één mag natuurlijk ook!

Verkiezingskrant
Als u dit leest is de verkiezingskrant zo goed als klaar. Vier jaar terug hebben we in een beperkte oplage van 6.000 stuks een verkiezingskrant uitgegeven. Dit jaar pakken we dat nog groter aan! Heel Den Helder zal in de week voor de verkiezingen een verkiezingskrant in de bus krijgen. Dit betekent dat we een oplage van ca. 28.000 exemplaren hebben! Op deze unieke manier willen we ons profileren onder de inwoners van Den Helder.

Verkiezingsontbijt
Op 19 februari organiseert de ChristenUnie in samenwerking met GIDS-netwerk (www.gidsnetwerk.nl). Op deze vroege ochtend zal Thijs van Daalen, wethouder te Houten en oud-voorzitter van de ChristenUnie het thema ‘Kerk en Politiek – Samen voor elkaar’ bespreken met genodigden. Hierbij kunt u denken aan de rol van de christelijke politiek in de samenleving, het omzien naar de zwakkeren, hoe kerken daar bij betrokken kunnen raken en blijven en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Maar ook de al genomen initiatieven daarvoor en natuurlijk wat ChristenUnie zowel landelijk als lokaal daarin betekenen kan. De steun van de kerk (voorgangers en gemeenteleden) is onontbeerlijk voor de politiek. Denk maar aan het belang dat ook de rijksoverheid hecht aan de kerken in het licht van de WMO.

Den Helder Draait Door!
De vorige keer heb ik u al wat ingelicht over deze avond. We zijn nog steeds volop bezig met de voorbereidingen. Het is nog wel eens lastig om jezelf een volledig beeld te geven van zo’n avond, maar dat het een unieke avond is, dat mag duidelijk zijn!

Migrantenavond
Op vrijdag 26 februari organiseert de ChristenUnie de Migrantenavond. Vier jaar geleden was deze avond ook al een groot succes. Op deze avond komen de meeste migrantenkerken bij elkaar in het gebouw van de New Song gemeente om met elkaar te praten over politiek, christen zijn en om muziek te maken. Burgemeester Koen Schuiling heeft al toegezegd daarbij aanwezig te zijn om de migranten te ontmoeten en met ze in contact te komen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

Politieke Markten
Op de politieke markten van 24 februari (Marsdiepstraat) en 27 februari (Beatrixstraat) kunt u ons ook weer aantreffen! We hebben enkele leuke verrassingen in petto, maar die laten we hier nog eventjes een verrassing…

Debatten
Op onze website treft u een agendaoverzicht aan onder het kopje ‘Campagne 2010’. Daar treft u alle debatten aan waarbij wij aanwezig zullen zijn.

Raadsvergadering

Er is natuurlijk nog veel meer te melden.
Ik mocht maandag aanschuiven bij het project ‘Gast in de Raad’ waarbij burgers een kijkje kunnen nemen in de politieke keuken. Deze keer was het tv-programma Zembla erbij aanwezig en het viel ons op dat de genodigde burgers strijdvaardig positief de reacties en vragen van de programmamakers beantwoorden! Eén gast had het er, terecht, over dat: “om politiek te kunnen snappen, moet je je er wel in verdiepen, dan pas weet je waar je over praat”. En dat vond ik mooi gesproken. Politiek mag steeds toegankelijker worden, maar met deze laagdrempeligheid bestaat de kans van laagdrempelige reacties net zo goed. Politiek is geen sinecure, maar kost tijd, energie, inlevingsvermogen en wijsheid. Wijsheid die wij van Hem mogen ontvangen en waar we om mogen bidden.

Vorige week zaterdag mocht de ChristenUnie haar 10-jarig bestaan vieren. Zoals aangegeven hebben wij als lokale fractie 100 gebakjes uitgedeeld op de afgelopen raadsvergadering. Een warm applaus en een beginnen ‘lang zullen ze leven’ vielen ons ten deel. Lees gerust de weblog van Koen Schuiling er maar eens op na: of bekijk de raadsvergadering van afgelopen week

HOV-debat

Afgelopen dinsdag heb ik het HOV-debat bijgewoond. De lijsttrekkers van de zes grootste partijen mochten aanschuiven. Lastige materie. De gedrevenheid en ondernemerszin van de ondernemers versus de bureaucratie en politieke sturing van de dames en heren politici. Lastig omdat ondernemers vaak tegen hordes aanlopen die in ondernemersland allang en breed genomen zouden zijn. Maar politiek werkt anders dan ondernemer zijn. En toch moeten we elkaar daarin zien te vinden. Want we willen allemaal een gunstiger ondernemersklimaat. Want hoe zorg je ervoor dat ondernemers zich hier willen vestigen zonder dat ze verstrikt raken in allerlei moeilijkheden? De ondernemers willen een breekijzer op het stadhuis die voor hen zorgt dat aanvragen, vergunningen en dergelijke spoedig verlopen. Ik zie Pieter Storms al rondlopen op het stadhuis.. Denk dat ambtenaren gillend de deur uit zullen rennen! Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook hier blijkt weer dat communicatie verbetering nodig heeft. Als ondernemers weten waar ze aan toe zijn, is er al een hoop onrust weggenomen denk ik.

Weekend

Het weekend staat voor de deur, of nee, is al binnen! Nog een paar intensieve weken tot de verkiezingen. We houden ons altijd aanbevolen om toelichting te geven op ons verkiezingsprogramma. Dus wilt u meer informatie, contact met één van de raadsleden of heeft u andere vragen? Schroom dan niet en ga naar: http://denhelder.christenunie.nl/

Daar vindt u alle informatie die u nodig heeft om met ons in contact te komen!

Een goed weekend!

 

Willem Koning

« Terug