Wat is het weer druk (Willem Koning)

dinsdag 02 februari 2010 10:21

U zult deze zin ongetwijfeld vaker uit één van onze monden gehoord hebben. Voor sommigen kan dat als een klacht overkomen, voor anderen juist een teken dat we niet niks zitten te doen. En dat laatste is ook het geval. De verkiezingen komen steeds dichterbij en dat betekent dat het campagneteam overuren draait. De maand februari is de maand waarin we ons nadrukkelijk en Helder(s) zullen gaan profileren. Als u vaker op onze site komt kunt u onder de kopjes ‘Verkiezingen’ en ‘Campagne 2010!’ al informatie vinden over onze campagne.
De agenda staat ook online en laat zien dat we straks bijna elke avond wel ergens te vinden zijn.
En ja, dan zijn we dus ook zichtbaar aanwezig! Ik heb het wel eens vaker gezegd: de ‘klacht’ dat politici zich alleen tijdens de verkiezingsperiode laten zien. En dat klopt. In de verkiezingsperiode zijn we niet te beroerd om onze handen uit de mouwen te steken, om acties op touw te zetten, om avonden te organiseren, om posters te plakken, te folderen, rond te lopen in fel gekleurde partijkleding en ga zo maar door. Maar dat is natuurlijk niet de essentie van ons politieke werk. Onze taak is om de burgers van Den Helder die ons gekozen hebben, te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan zoals dat met een mooi woord heet. De gemeenteraad stelt samen vast wat en hoe we iets willen. Deze opdracht wordt uitgevoerd door de ambtenaren die vertegenwoordigd worden in de raad door de wethouders. En of en hoe die opdracht wordt uitgevoerd, dat controleert de gemeenteraad ook. Dat is onze belangrijkste taak!
En tegelijk dus ook de moeilijkste en de meest tijdrovende taak.
Het is goed om je gezicht te laten zien in de wijken, op bijeenkomsten en waar je maar kunt. Persoonlijk heb ik een behoorlijk drukke baan van meer dan veertig uur in de week, een geweldig gezin en als hobby dan ook nog de politiek! En er gaan helaas maar 24 uur in een dag. Dan gaat het er dus om de meest essentiële zaken aan te pakken en voorrang te geven en dus prioriteiten te stellen. En politiek bedrijven doe je niet alleen, dat doe je samen met je raadsgenoten, je fractieleden, je achterban en, niet in de minste plaats, de basis of hoeksteen van de samenleving: je gezin.
Kortom, we doen niks alleen, want we zijn niet alleen. We zijn samen! Samen voor God, samen voor de samenleving, samen voor elkaar. Daarom dat we ook gekozen hebben voor drie woorden die weergeven hoe èn voor wie we het doen: Samen voor U!

19 februari: Den Helder Draait Door!

Doet deze zin bij u al een lichtje branden? Het veelbekeken programma ‘De Wereld Draait Door’, dat elke avond op televisie te zien is, is een programma waar nieuws en actualiteiten in hoog tempo afgewisseld worden met en door interessante gasten, een enthousiaste presentator en goede muziek!
De ChristenUnie in Den Helder gaat eenmalig een soortgelijk programma organiseren.
Op 19 februari vanaf 19.30 uur is elke inwoner van Den Helder van harte welkom in Studio 62 op Willemsoord. Daar organiseert de ChristenUnie Den Helder namelijk: ‘Den Helder Draait Door!’.
U wordt ontvangen met een kopje koffie en ons handzame verkiezingsprogramma. De avond zal gepresenteerd worden door Rogier Havelaar. Als voormalig voorzitter van de jongerenvereniging van de ChristenUnie, PerspectieF, heeft hij zijn voetsporen al nagelaten en we zijn dan ook erg blij dat hij deze avond wil presenteren.
Enkele kandidaten en gasten zullen plaatsnemen aan de tafel op het podium. Belangrijke onderwerpen zullen de revue passeren en aan de hand van bijvoorbeeld foto’s, muziek en/of film zullen onderwerpen geïntroduceerd en ondersteund worden.
Tussen de onderwerpen door zal de muziek verzorgd worden door niemand minder dan Gerald Troost! Gerald Troost is één van Nederlands meest bekende gospelzangers met een uitgebreid Nederlandstalig repertoire. De fans van Gerald Troost zullen ongetwijfeld breed vertegenwoordigd zijn! Uiteraard wordt het publiek ook betrokken bij de gesprekken en discussies, dus als u wat wilt weten of vragen, kom dan vooral langs! Maak kennis met de kandidaten van de ChristenUnie, de huidige raadsleden en met elkaar.
Na afloop is er voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek te gaan.

Kennismakingsgesprek Koen Schuiling

Donderdag mocht ik, samen met enkele andere raadsleden, kennismaken met de burgemeester. Het was meer een informeer samenzijn, met een lekker broodje, om met elkaar van gedachten te wisselen over de afgelopen en de komende raadsperiode. De burgemeester wilde graag onze beleving weten en uiteraard wie wij waren. Als voorzitter van de vertrouwenscommissie heb ik de burgemeester veelvuldig mogen spreken en het zijn voor mij persoonlijk steeds zeer aangename gesprekken. Elke keer weer ontmoet ik een burgemeester die de zaken zodanig aanpakt dat je er zelf enthousiast van blijft. Ik verzuchtte tijdens het gesprek dat ik het jammer vind dat er zo negatief gesproken wordt maar dat je er soms ook niet onderuit komt. Positieve en opbouwende kritiek is nodig, laten we het dan ook vooral op die manier brengen! Onze burgemeester heeft dat heel goed in de gaten, zonder verlies van realiteitszin. Dat stemt me meer dan tevreden. De enige wens die ik heb uitgesproken is, dat hij minstens zes jaar onze burgemeester zal zijn. Met een handdruk hebben we dat bezegeld.

Stemwijzer online

De stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen staat sinds 30 januari online!
Alle partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder hebben hun bijdrage geleverd aan een dertigtal stellingen.
In de Centrale Bibliotheek aan het Bernhardplein hebben alle lijsttrekkers, na een introductie van burgemeester Koen Schuiling, de stemwijzer naar tevredenheid kunnen invullen. Het blijft natuurlijk altijd spannend of je eigen partij ook daadwerkelijk bovenaan komt te staan, maar de lijsttrekkers slaagden allemaal!

Natuurlijk is de ChristenUnie ook benieuwd naar uw uitkomst bij deze Stemwijzer. Dus heeft u vragen over de stellingen, onze motivering en onderbouwing daarbij of wilt u gewoon uw resultaat doorgeven? Mail mij dan op: willem.koning@gmail.com
De antwoordmogelijkheden zijn: eens, oneens en geen van beide, dus denk goed na voor u een antwoord geeft!
De stemwijzer voor Den Helder is te vinden op: http://www.stemwijzer.nl/gr2010/denhelder/index.html

Zembla

Eén of twee weken terug werd ik telefonisch benaderd door een documentairemaker van het programma Zembla. Een uitgebreid en positief gesprek heb ik met hem mogen voeren. En het bleek dat ze een afweging zaten te maken om een documentaire te maken in een stad naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Ze hebben in ieder geval Den Helder hiervoor uitgekozen. En dat kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben, maar het mooie is: het is voor ons een goede kans om Den Helder te promoten! En dat zullen we zeker doen.
Greet Kolhorn van het CDA en ikzelf zijn gevraagd om als raadsleden onze medewerking te verlenen aan ‘Gast in de Raad’. Hier kan elke burger van Den Helder zich voor aanmelden waarna een uitnodiging volgt om voorafgaand aan een raadsvergadering bij de burgemeester langs te komen. Een korte kennismaking met de burgemeester, de griffie en dus enkele raadsleden horen hierbij. Zembla zal hier ook verslag van doen!
Kom langs, of kijk live mee op: gemeenteraad.denhelder.nl of op de LOS-kabelkrant op televisie.
De uitzending zal, naar verwachting, op 28 februari zijn.

Gebak!

Omdat de ChristenUnie 10 jaar bestaat, en er in Den Helder al 20 jaar christelijke politiek gevoerd wordt, trakteert de ChristenUnie aanstaande maandag bij de raadsvergadering op gebak! Hiermee laten we zien blij te zijn al 10 of eigenlijk zelfs al 20 jaar ons christelijke geluid te mogen laten horen in de politiek! En daar zijn we God dankbaar voor en ook u als kiezers en sympathisanten. Dus mocht u tijd en gelegenheid hebben, schroom dan niet en kom op 1 februari even voor 19.30 uur een lekker gebakje halen bij de Raadszaal in het Stadhuis. Kom op tijd, want op = op!

Rust

Voorlopig nog weinig rust, maar als ik naar buiten kijk en ik zie de dikke sneeuwvlokken naar beneden komen dan geniet ik! Voor mij is dit winterse weer behoorlijk rustgevend. Echt genieten! Dit weer zorgt ervoor dat je, vooral als je op pad gaat, de zaken goed moet plannen en tijdig moet beginnen, want door gladheid en natheid gaat alles een stuk langzamer. Dan gebruik ik die extra tijd maar om extra rust te nemen en te genieten van de mooie witte natuur om me heen!

 

Willem Koning

« Terug