Verslag tot 21 maart 2010

zaterdag 20 maart 2010 21:07

Lente?
Wat vliegt de tijd: het is al bijna lente als ik dit schrijf. Het weer was hiermee nog niet in overeenstemming, want het heeft flink geregend en waaide ook best wel. Dat was niet gunstig omdat we vandaag meededen aan de Nationale Vrijwilligersdag en hiervoor in een tuin aan het werk gingen. Met elkaar hebben we een 2e hands groentekasje in elkaar gezet en flink geharkt, gespit en bollen geplant. Dit in afwachting van betere tijden, dan kunnen de bewoners er binnenkort in elk geval van genieten.

Koken?!
Het werk voor de Vrijwilligersdag begon eigenlijk vrijdagmiddag al. Er was aan raadsleden gevraagd of ze voor een seniorenproject wilden koken en serveren.. Hoewel ik geen succesvolle kok ben (dat heb ik jaren geleden al gedelegeerd) heb ik me wel aangemeld. Ik kan ten slotte altijd nog koffie zetten of zo iets. De belangstelling van de raadsleden viel wat tegen. Ze waren zeker nog aan het bijkomen van de verkiezingen, maar in elk geval waren er 6 partijen vertegenwoordigd. Het was heel erg gezellig en met elkaar hebben we een exclusief 4-gangen diner in elkaar gezet. Iedereen vond het werkelijk geweldig. Zelf was ik vooral onder de indruk van het dessert, ik ben meer van het zoete.

Factsheets
Zo was het toch nog een drukke week terwijl er politiek gezien niet veel te beleven is. Immers we hebben nog geen echte vergaderingen gehad en de coalitie onderhandelingen vinden in alle stilte plaats. Wel hebben we maandag in een vogelvlucht (opnieuw) kennis gemaakt met alle afdelingen. Het toegemeten tijdsbestek was behoorlijk krap en ik kon best begrijpen dat het de nieuwe raadsleden af en toe duizelde. Zelf vond ik het wel weer eens leuk om alle zaken de revue te zien passeren. Minder onder de indruk was ik van het samengestelde boekwerkje dat de naam “factsheets” had mee gekregen. De inhoud leek wat willekeurig en had soms een tamelijk politiek gekleurd tintje hoewel het om een ambtelijk stuk ging.

Lapto(p)bber
We kregen een nieuwe laptop in bruikleen. Eerst dacht ik niet naar de instructieavond te hoeven. Ik wist het immers allemaal wel. Maar goed dat ik toch gegaan ben, er was iets mis met dat ding waardoor ik geen toegang had tot de beveiligde site. Dat is meteen opgelost, dus toch weer nuttig.

Gelukkig zondag
Nu is het zaterdagavond en ben ik goed rozig van het buiten werken, wat overigens ook best zwaar was, vond ik. Gelukkig mogen we het morgen rustig aan doen, nemen kerk en familie een belangrijke plaats in. Wellicht gaan we ook even luisteren naar de Preek van de Leek. Een bijzonder initiatief van de PKN-kerken.

« Terug