Verslag tot 17 april 2016

zondag 17 april 2016 20:22

Maandag eerst als steunfractie bij elkaar. Samen gegeten en de lopende zaken besproken. Ik ervaar dit als heel waardevol. Daarna commissievergaderingen waarbij in MO de cultuurvisie op de agenda stond. Het cultuurplatform had veel vragen en ook de ChristenUnie had die. Bij SOB ging het vooral over Huisduinen en de van Galenbuurt.

In de commissie Bestuur en Middelen stond de “Carport” op de agenda en de halfjaarrapportages van de verbonden partijen. Ik vond het verheugend te merken dat de meeste partijen toch de burgemeester opnieuw in overleg wilden laten gaan met de gebruikers van de Carport. Er waren de nodige opmerkingen over de halfjaarrapportages. M.n. die van Willemsoord is onverminderd optimistisch terwijl daar geen enkele aanleiding toe is. Zeestad vind ik heel lastig omdat het, ondanks dat het een uitvoeringsorganisatie is, toch een heel eigen beleid voert. Volgens mij kan dat niet, maar het wordt wel geaccepteerd. Niet geaccepteerd werd de opmerking van Zeestad dat de politiek de meest riskante factor is in de uitvoering.

Het grootste deel van de avond werd in beslag genomen door een presentatie van een Huisduiner ondernemer samen met de directeur van de Stelling Den Helder en een ontwerper. De plannen lijken mooi, maar vragen nogal wat. Bovendien wil de ondernemer vooral een activiteitenstrand terwijl het juist het gezinsstrand van Den Helder is. We moeten dat, volgens hem los laten. Echter de motie van de VVD had nu juist als achtergrond dat het voor gezinnen lastig is om tegenwoordig het Huisduinerstrand te bereiken.

Op  woensdag was het 2e duurzaamheidscafé bij een bollenkweker. Dat leek me erg interessant, maar het tijdstip bleek toch te ongunstig. Dus dat moest ik jammer genoeg laten gaan. Wel later op de avond nog bijgepraat over de Dag van de Muziek. Ik mag één van de presentatoren zijn.  Ik kan me er nu al op verheugen.

Op donderdag de monitorgroep Sociaal Domein. Er lijkt een zekere overlap te ontstaan tussen de commissie MO en de monitorgroep. Dat moet natuurlijk niet, maar de vraag is dan wel wat de meerwaarde van de monitorgroep is. We zullen er nog op terugkomen, ook binnen de commissie MO.

Vrijdagmorgen mijn favoriete bezigheid: “klas in de raad”, basisschoolleerlingen die op vereenvoudigde wijze een raadsvergadering na spelen en even bij de burgemeester op visite gaan. Leuk om te doen.

Zaterdag nog even naar de opening van de nieuwe speeloase bij het Kraaienest. Jammer genoeg regende het hard en moest de openingshandeling naar binnen verplaatst worden. Toch gezellig en toen het even droog werd, namen de kinderen de speeltoestellen gauw in bezit. Mooi om te zien en fijn dat e.e.a. ook gesponsord werd door de NAM, die zich maatschappelijk betrokken voelt. Mooi ook om te zien hoeveel vrijwilligers betrokken voelen bij de jeugd en er graag tijd voor vrij maakt.

Het was een wat onrustige week, ook met veel niet-politieke activiteiten. Jammer genoeg was het niet veel weer voor mijn volkstuintje. Dat vind ik een mooie plek om na te denken, terwijl je ondertussen praktisch bezig bent. Ik kijk nu uit de naar de zondag. Een Rustdag die ik ook kan wijden aan nadenken, filosoferen en de zaken in het juiste perspectief zetten. Dat geeft dan weer ruimte voor de dagelijkse beslommeringen.

Tjitske Biersteker

« Terug