Gezocht: kandidaat raadsleden

vrijdag 30 april 2021 09:11

Gezocht: kandidaat gemeenteraadsleden voor de ChristenUnie
-------------------------------------------------------------------------------------
Den Helder is een mooie stad, met prachtige mensen, grote ambities en mooie idealen. Met een gevarieerd verenigingsleven en culturele instellingen. Maar ook een stad waar nood is en behoefte om gehoord en gezien te worden. En juist daar zetten wij ons voor in. Wij geloven in een samenleving waarin plaats is voor iedereen. Wij geloven in Den Helder!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Geloof jij, gelooft u, ook in Den Helder?

Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De ChristenUnie wil geloof een stem geven en zich inzetten voor een stad waar de mensen naar elkaar omzien en oog is voor elkaar, voor een duurzamer en mooier Den Helder. En wel zo concreet mogelijk. Met zoveel mogelijk impact. Juist daarom zoeken we enthousiaste christenen, die net als wij geloven in Den Helder en zich willen inzetten voor de stad via de lokale politiek.

Wij geloven dat een sterk team wordt gebouwd door verschillende inzichten, ervaringen, leeftijden, culturen, talenten en geslacht. Een team van betrokken christenen die met elkaar een brede interesse delen. Van vluchtelingenproblematiek tot (circulaire) economie. Van jeugd en gezin tot een beter klimaat. En van onderwijs tot huisvesting. Vanuit de actieve betrokkenheid bij verschillende kerken en gemeenten, houden we ook de verbinding met de Helderse samenleving en blijven we nieuwsgierig naar wat de ander te zeggen heeft.

De ChristenUnie in Den Helder staat op een belangrijk kruispunt. Een aantal fractieleden zal na deze raadsperiode niet verder gaan in 2022. Dat betekent dat de ChristenUnie haar fractie gaat vernieuwen. Een mooie uitdaging om juist nu je bijdrage te leveren aan de lokale politiek.

Een goed leven is een leven in verbondenheid. Dat is het grondmotief van de ChristenUnie. Dien de samenleving, deel de vrijheid, bescherm het leven. Dit is de basis van ons politieke en bestuurlijke werk. Je kunt er meer over lezen in de beginselverklaring. En wat het in de praktijk betekent en welke keuzes de ChristenUnie hierin maakt, kun je lezen in het manifest 'kiezen voor wat echt telt'.

Heb jij visie en passie voor Den Helder? Wil je het verschil maken? Klopt je hart (sneller) voor het dienen van de Helderse samenleving? Voel je je betrokken bij zowel visie als werk van de ChristenUnie voor de lokale politiek? Lijkt het je iets om de ChristenUnie in de raad te vertegenwoordigen? Solliciteer dan naar een plek op de kandidatenlijst!

Je kunt zelf solliciteren, maar ook iemand anders met zijn/haar toestemming voordragen als mogelijke kandidaat. Kandidaten moeten lid zijn van de ChristenUnie of bereid zijn om lid te worden.

Profielschetsen van raadslid en fractie zijn op te vragen en op de website te vinden.

Solliciteren kan t/m 1 juni 2021. Stuur een brief met je motivatie en je CV naar:
selectiecommissie@denhelder.christenunie.nl of naar Violenstraat 55, 1782 KA Den Helder.
Heb je vragen over de procedure, stuur dan een mail naar:
secretaris@denhelder.christenunie.nl
Voor vragen over het werk van de fractie: fractie@denhelder.christenunie.nl

Tenslotte is het goed om te vermelden dat raadsleden en raadscommissieleden een vergoeding voor hun werkzaamheden ontvangen. Dit hangt af van de grootte van de gemeente.

Het bestuur doet het bestuurlijke werk vrijwillig, maar met enthousiasme. We zien daarom ook uit naar versterking.

De selectiecommissie hoopt de gesprekken met de kandidaten te voeren in mei en juni. Vervolgens wordt half juni een advies uitgebracht aan het bestuur van de ChristenUnie.
Voor de zomervakantie zal dit leiden tot een concept- voorstel en een terugkoppeling aan de kandidaten op de lijst. In het najaar wordt de voorgestelde lijst ter goedkeuring aan de ledenvergadering voorgelegd.

Download de profielschets

« Terug