Highlights 22 juni 2024

Huisduinenenvuurtoren.jpgzaterdag 22 juni 2024 19:25

Het is al weer enige tijd geleden dat we nieuws hebben door gegeven op de website van de ChristenUnie in Den Helder. Er is in de afgelopen tijd veel gebeurd. In de eerste plaats natuurlijk de verkiezingen op 6 juni jl. ChristenUnie en SGP deden voor het eerst zelfstandig mee met deze verkiezingen voor Europees Parlement. Voor die tijd was er al enige bezorgdheid of beide partijen hun zetel wel zouden behouden en zoals nu bekend is, heeft de SGP haar zetel behouden en komt de ChristenUnie niet terug in het Europees Parlement.
Dit spoort aan tot bezinning en nadenken over onze partij, en mijn motivatie om op dit terrein actief te zijn. Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven, toch geloof ik nog steeds dat het tijd is voor stevige christelijke politiek. In Europa, in Den Haag, in Haarlem en ook in Den Helder. Dit willen we steeds weer duidelijk naar voren brengen.

Afgelopen dinsdag hadden we de ledenvergadering van de ChristenUnie in Den Helder. Naast de ‘huishoudelijke’ punten hebben ook gesproken over de politieke en bestuurlijke situatie in Den Helder.  

Terwijl Dina Polonius druk was in de gesprekken die een nieuw college moeten voorbereiden, hebben Anjo en Leendert van Dam de leden bijgepraat.

 Onze opstelling in kernwoorden:

 - we maken deel uit van de coalitie als we ook een wethouder hebben in het college

 - we nemen het coalitieakkoord uit 2022 als uitgangspunt

 - we onderschrijven de noodzaak te bezuinigen om de gemeentelijke financiën gezond te houden

 - als er bezuinigd wordt, dan wordt er bezuinigd met visie

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in de komende tijd!

Piet Bras   (secretaris@denhelder.christenunie.nl)

« Terug