Even bijpraten

IMG_5140  Leendert dichtbij.jpgdonderdag 07 april 2022 18:26

Na de verkiezingen is het opmerkelijk rustig in politiek Den Helder. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Dina Polonius en Hans van Donkelaar hebben twee gesprekken met de informateur, Hans Boskeljon, achter de rug. De informateur heeft een lijst met vragen opgesteld, die we als steunfractie hebben beantwoord op basis van ons verkiezingsprogramma. We verwachten in de week van 3 tot en met 9 april een eerste rapportage van zijn hand.
Deze week was voor de nieuwe raads- en commissieleden op maandagavond 4 april een informatiebijeenkomst gepland. We werden in groepjes verdeeld en gingen langs vijf verschillende beleidsterreinen waar de ambtenaren presenteerden waarmee ze bezig waren. Dat was zeer vakkundig en afwisselend gedaan.

Als steunfractie hebben we onze eerste vergadering achter de rug. Belangrijkste onderwerp van deze vergadering was de verdeling van de werkzaamheden in de commissies. De verdeling is als volgt:

  • Dina Polonius richt zich op het werk in de raad en zal aan de hand van de agenda aansluiten bij de commissievergaderingen
  • Anjo  van Dam: commissie Maatschappelijke Ontwikkeling.
  • Sebastiaan Pavlotzky: commissie Bestuur en Middelen.
  • Leendert van Dam: commissie Stadsontwikkeling en beheer en hij neemt ook de functie van fractie-assistent op zich.

 Een belangrijk aandachtspunt voor de komende vier jaar is dat het bestuur weer voldoende bemand gaat worden. De functie van voorzitter is al vier jaar vacant, de functie van penningmeester is binnenkort vacant en ook voor de functie van secretaris zien we graag kandidaten.

 

« Terug