Verslag tot 10-6-2018

Tjitske Bierstekerzaterdag 09 juni 2018 19:13

Zolang de coalitieonderhandelingen nog plaats vinden en zolang de ChristenUnie daarin participeert, is er sprake van een enorme vergaderdruk. Het gewone werk gaat ook door. Dat maakt dat ik op dit moment maar heel weinig thuis ben en nog minder tijd heb voor mijn volkstuintje. Het werk daar is nu natuurlijk ook op een hoogtepunt.

Maandag waren er tussen 16.00 en 19.00 coalitiebesprekingen, daarna een hele korte gemeenteraadsvergadering. Het enige bespreekpunt was het nieuwe beleidskader “verbonden partijen”. Het blijft lastig om dit soort organisatie zo aan te sturen dat je als gemeenteraad ook zeggenschap houdt over het beslag dat die organisaties op de gemeentelijk middelen hebben.

Dinsdag overdag veel stukken gelezen en digitaal onderzoek gedaan naar onderwerpen die voor de ChristenUnie van belang zijn de komende tijd. ’s Avonds overleg gehad met de steunfractie. Dat zijn positieve momenten.

Woensdagavond was er een bijeenkomst van de sollicitatiecommissie voor een  nieuw lid van de rekenkamercommissie. Gelukkig konden we dat heel efficiënt organiseren zodat het tijdsbeslag niet al te groot was.

Donderdagmorgen hadden we auditcommissie maar dat heb ik af moeten zeggen. Het werd een beetje veel. Er was even kans van dat ook de coalitiebesprekingen (voor een deel) op donderdag zouden plaats vinden. Dan had ik de soepfiets af moeten zeggen. Gelukkig was dat niet nodig en heb ik samen met anderen weer een mooie avond beleefd. Goede gesprekken en lekker soep uitgedeeld.

Vrijdag weer een vervolg op de coalitiebesprekingen. Dat moet toch wel wat moois opleveren, al die overleggen. Gelukkig bijtijds gestopt want ik moest nog wel wat voorbereiden voor de zaterdag/zondag.

Ik loop dit weekend mee voor Samenloop voor Hoop. We hebben van tevoren al een flink bedrag opgehaald en ook de kinderloop was heel succesvol. Ik loop voor een deel ’s nachts, maar vanzelfsprekend ook de kaarsenceremonie. Daar doe je het toch wel voor.  Nou maar hopen dat ik dan zondagmorgen fit genoeg ben om naar de kerk te gaan. Er is Avondmaal en dat willen we graag meevieren.

Tjitske Biersteker

« Terug

Reacties op 'Verslag tot 10-6-2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.