Weekverslag tot 29-4-2018

zaterdag 28 april 2018 22:17

Deze week voelt alsof er wel 14 dagen in 1 week gepropt zijn. Wat is er veel gebeurd en wat is er een lawaai ontstaan.

Het begon natuurlijk allemaal met de extra raadsvergadering over de ontruiming van het Postkantoor. We hebben steeds gezegd dat we niet uit waren op enige motie dan ook, maar op publieke stellingname tegen de ontruiming. Die mogelijkheid bood een extra raadsvergadering.

Nadat een 1e formatieronde was mislukt, was de ChristenUnie geen gesprekspartner meer voor een coalitievorming. Toen wij dan ook uitgenodigd werden door de partij Beter van Den Helder waren wij volledig vrij om dat gesprek aan te gaan.

In korte tijd werd er overeenstemming bereikt  over een voorlopig coalitieakkoord. We wilden daarmee niet naar buiten treden totdat alle partijen daar over een uitspraak hadden gedaan. De besprekingen zijn voortijdig naar buiten gekomen, waardoor het voor ons ook lastig was om de informatievoorziening naar onze leden zorgvuldig te laten verlopen. Ook de landelijke CU heeft zich in de discussie gemengd. Het maakt het innemen van een standpunt voor de fractie van de ChristenUnie niet eenvoudiger.

Op dit moment houd ik de berichtgeving bewust summier en zodra dit kan zullen we voor nadere informatie zorgen. De sfeer binnen de fractie is nog steeds positief. Wel zijn we blij dat we een echte Rustdag kennen en dat we altijd, maar specifiek op Zondag bij onze Wonderbare Raadsman terecht kunnen.

Tjitske Biersteker

« Terug

Reacties op 'Weekverslag tot 29-4-2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.