Verslag tot 25-2-2018

Tjitske Bierstekerzaterdag 24 februari 2018 22:25

De commissievergaderingen van afgelopen maandag leverden voor de laatste raadsvergadering van deze bestuurlijke periode alleen maar hamerpunten op ook al was er genoeg te bespreken. ’sMiddags nog op bezoek bij iemand die enorm veel overlast uit haar woonomgeving ervoer. Alleen de aandacht ervoor, luchtte haar enorm op. Het wil niet zeggen dat er wat aan te doen is, ondanks dat de burgemeester in een andere overlast situatie wel opgetreden is met een (tijdelijk) woonverbod.

De agenda voor deze week leek tamelijk rustig, mooie voorbereidingstijd voor de verkiezingsdebatten die voor een deel in de voorjaarsvakantie worden gehouden. Halverwege de week laaide de discussie over al of niet renoveren van het stadhuis in volle hevigheid op. Stiekem dacht ik dat we de eindstreep nu zouden halen, maar het lijkt er niet op. In eerste instantie was er een extra raadsvergadering aangevraagd om het over de renovatie stadhuis te hebben. Nadat de SPDH zich bedacht had wilde de burgemeester de vergadering niet door laten gaan. Dat betekent eigenlijk dat de discussie er over gevoerd moet worden in de nieuwe bestuurlijke periode. Wat je er ook van vindt, wat de nieuwe situatie ook moet worden, het betekent wel een enorme stagnatie in een goede huisvesting van ambtenaren.

Vervolgens kwam daar berichtgeving over heen dat een aantal partijen er in de nieuwe bestuursperiode een volksraadpleging over wilden houden. Daarmee geef je aan dat je nu geen uitvoering geeft aan genomen besluiten. Heel triest maar ook raar dat we het er zelf niet meer over gaan hebben.

Den Helder komt er vaak niet zo goed voor weg als het gaat over bestuurlijke helderheid. Dit zal er ongetwijfeld niet aan bijdragen. Omdat ik er verder niet veel aan kan veranderen, heb ik deze week vooral dingen buiten de politiek gedaan, zoals een morgen schaatsen in Alkmaar met dochter en kleinkinderen, geweldig!

Gelukkig is er in ieder geval binnen de ChristenUnie ook positief nieuws: er is veel materiaal voor de verkiezingen aangeleverd, waaronder een mooi PR-filmpje waarin we de uitleggen waar de ChristenUnie voor staat. De belangstelling er voor is nu al boven verwachting en dat ervaar ik als Zegen.

Tjitske Biersteker

« Terug