Verslag tot 18-2-2018

Tjitske Bierstekerzaterdag 17 februari 2018 20:15

Vanzelfsprekend wordt het steeds drukker met activiteiten rondom de verkiezingen. De gewone zaken gaan ook door. Dus was er maandagavond een raadsvergadering met de nodige bespreekpunten. Zoals te verwachten gaat de lening aan Willemsoord door en worden ondernemers op oneigenlijke wijze geholpen met hun bedrijfsvoering. Ook het pand aan de Handelskade is aangekocht en iedereen aapt de wethouder na: “zo’n buitenkans kun je niet laten lopen”. Eén van de raadsleden zei na afloop dat hij toch wel nieuwe informatie van mij had gekregen, maar het was al afgesproken. Opnieuw een ondernemer bevoordeeld zonder dat de gemeenschap er wat aan heeft, ook niet in de toekomst.

Dinsdag overdag de eerste bijeenkomst voor de komende veteranendag. Even een paar aandachtspunten besproken, maar verder staat het programma zo ongeveer vast, evenals de datum.

Woensdag bijeenkomst met leden/bestuur van de ChristenUnie. Mooi dat er in deze drukke periode ook nog tijd voor verdieping is, naast veel praktische zaken voor de komende tijd. De griep heeft ook nogal toegeslagen dus we waren met een klein gezelschap.

Donderdag van hot naar her gefietst om allerlei zaken voor zowel de politiek als privé te regelen. Het is maar goed dat ik elektrische ondersteuning heb, want anders was het niets geworden. Op het einde van de dag zo’n 60 km op de teller. Toch nog even naar de bijeenkomst voor teamcaptains van de “samenloop voor hoop”. Ik verving de echte teamcaptain even. Er was al veel animo.

Vrijdagmorgen oppositie overleg. Eén van de belangrijkste onderwerpen was de “soap” rondom de aanbesteding van de renovatie van het stadhuis. Raadsleden wisten nog van niets, maar ondernemers hadden al weer een brief opgesteld met daarin een reactie op de laatste “feitjes”. Voorkennis en onzekerheden, maar kennelijk vond iemand het nodig om alvast de pers in te lichten. Uiteindelijk is er nog niets bekend.

Nog een paar dagen zitten “broeden” op een open brief naar de lijsttrekker van de PVV. Ik wilde het zo feitelijk mogelijk houden, maar toch ook laten zien dat polariseren veel verlies brengt. Ik kreeg er tijdens de bijeenkomst van de Stemwijzer veel positief commentaar op.

De lancering van de Stemwijzer was een gezellige aangelegenheid, veel aanhang van de verschillende partijen. Veel lijsttrekkers scoorden op 100% van de vragen, al zaten een aantal er ook flink naast. Zelf had ik de items ook van tevoren goed bestudeerd en kwam ik uit op 100% overeenkomst met de ChristenUnie. Daarna nog even naar de tuin, het was zulk prachtig weer. Ik kan niet wachten tot er wat in de grond mag. Morgen God danken voor alle zegeningen!

Tjitske Biersteker

« Terug