Verslag tot 03-2-2018

IMG_20180202_160019_2zaterdag 03 februari 2018 22:30

Het leek een rustig weekje te worden met maar 1 commissievergadering. De onderwerpen waren echter nogal controversieel. Er moest een loods op de Handelskade aangekocht worden als strategische aankoop vanwege de ontwikkeling van de Linie (verbinding tussen de verschillende forten). Niemand kende die ontwikkelingsplannen, laat staan dat iemand er een beeld bij had over hoe die ontwikkeling plaats moest vinden. De wethouder meende dat het zou gaan om een soort alternatief voor de ooit bestaande linie om een verbinding tussen de forten te maken. Het is een volkomen zinloze aankoop omdat ook het HVCterrein dan moet worden aangekocht.
Ook moest een lening verstrekt worden aan Willemsoord om gebouw 51 geschikt te maken voor de verplaatsing van de horeca uit de Koningstraat. Ondernemers zouden zelf het ondernemersrisico moeten willen lopen. Ze zijn ook allemaal uitgekocht door WS. Er moeten kennelijk nogal wat zaken afgehandeld worden in deze laatste periode.
Overdag nog een overleg over de veel woonproblemen die er zijn in Den Helder. We zoeken naar oplossingen.
Woensdag een overleg met betrokkenen bij de ChristenUnie en we bekijken de foto’s die afgelopen zaterdag zijn gemaakt.
Donderdag was er een buurtschouw in Oud Den Helder, maar het was mijn beurt voor de Soepfiets van het Leger des Heils en dat gaat voor. Verschillende mooie contacten.
Vrijdagmorgen weer tijd voor mijn grootste hobby: raadslid in de klas. De kinderen  blijven me verbazen met hun opmerkingen/vragen aan de burgemeester. Daarna stukken gelezen over de aankoop van de loods aan de Handelskade. Vrijdagmiddag nog even in de Helderse Vallei gekeken: het was “warme truiendag”. Van alle gebreide/gehaakte stukjes wordt weer een mooi project gemaakt.
Zaterdag door verschillende mensen bijgespijkerd op het gebied van “vloggen”. Er moet nog heel wat geoefend worden, maar het is wel grappig. Veel gesprekken de afgelopen week over visie en ideeën van de ChristenUnie; er worden natuurlijk ook veel stellingen aangeleverd door allerlei media en die dwingen je wel om je standpunten goed te formuleren, maar ook om telkens terug te keren naar de basis: de Bijbel.

Tjitske Biersteker

« Terug