Verslag tot 19-2-2017

Tjitske 158x200zaterdag 18 februari 2017 19:39

Zomaar een rustige week wat betreft bijeenkomsten. Maandagavond een leuke avond over het beheer van de openbare ruimte. Inzichtelijk werd gemaakt wat het kost om de hele openbare ruimte op A-niveau te onderhouden. Daarna konden we aan de “knoppen draaien” om tot een voor ons acceptabele uitkomst te komen. Dan blijkt dat er voor het geld dat beschikbaar is, niet veel meer ruimte is dan alles op B-niveau onderhouden en alleen het stadshart op A-niveau. Ook het beheer moet wijkgericht uitgevoerd worden. Daar had ik wel wat moeite mee, omdat ik vond dat er andere wijken meer noodzaak is tot direct ingrijpen dan in de nu gekozen wijken. Daar kunnen we wellicht nog in een raadsvergadering andere keuzes in maken.

Ik hoop wel dat deze avond gevolgd wordt door een raadsbesluit. Wat betreft de afvalscheiding is dat volgens verschillende raadsleden niet gebeurd en wordt iedereen voor een voldongen feit gesteld. De wethouder zou op een rijtje zetten waar en wanneer we besluiten hebben genomen, maar dat is nog niet gebeurd. Ik kan me alleen herinneren dat er sprake was van een pilot, die we zouden evalueren. Daarna zouden we besluiten nemen. Zo is het in elk geval niet gegaan.

Verder doe ik onderzoek naar de beschikbaar gestelde middelen voor chronisch zieken en gehandicapten. Het college wil die inzetten voor het algemene armoedebeleid, maar ze hadden een specifiek doel. Het kost nogal wat moeite om de historie goed terug te vinden en vervolgens daar  zinvolle vragen aan te koppelen. Dat is op zich al lastig, maar even zo goed krijgen we vaak nietszeggende antwoorden terug.

Donderdagavond een deel van een interessante lezing mee gemaakt over Joden, Christenen en hun feesten. Bijzonder om al die symboliek te zien.

De ChristenUnie doet het in veel peilingen goed en toch komt dat bijna niet over het voetlicht: we hebben één van de meest duurzame programma’s, veel aandacht voor jeugd, gezin en ouderen en het verkiezingsprogramma gaat nergens in tegen de beginselen van de Rechtsstaat. Toch komt dat bijna nooit in het nieuws en dat is jammer want we doen toch al heel wat jaren mee en volgens mij hebben we wel recht van spreken: we hebben Kamerleden die het meest effectief zijn als het gaat om moties en amendementen er worden veel voorstellen van de ChristenUnie (iin samenwerking met anderen) aangenomen enz.

Volgende week reces, maar we hebben met een aantal raadsleden even goed wat afspraken gemaakt. Ook als steunfractie komen we gewoon bij elkaar. Eigenlijk wel lekker want er zit verder geen druk achter. Da’s mooi, want hoewel de griepgolf over gewaaid moet zijn, heb ik hem toch opgelopen. Ik hoop dat ik morgen naar de kerk kan, want het is altijd jammer om de ontmoeting met God en zijn gemeente mis te lopen.

Tjitske Biersteker

« Terug