Verslag tot 12-2-2017

Tjitske 158x200zaterdag 11 februari 2017 21:44

Maandag een drukke vergaderdag: om 13.30 uur overleg met de oppositie partijen. Hier het belangrijkste onderwerp de armoedenota die ’s avonds in de commissie behandeld wordt. Om 17.00 uur overleg met de steunfractie. Ook hier de armoede nota aan de orde, maar ook verschillende afspraken voor de komende tijd. Ik ben blij met de actieve opstelling van de commissie- en bestuursleden ondanks drukke banen en verplichtingen. Dat maakt het raadswerk eenvoudiger.

’s Avonds de commissievergadering over het armoedebeleid bijgewoond. Eigenlijk was niemand tevreden over het document dat er lag, ook de coalitiepartners niet. Zelfs de PvdA had de nodige kritiek. Na deze storm van protest had de wethouder behoefte aan een schorsing en daarna kondigde ze aan dat ze de nota terug trok. Hoewel ik dat wel toejuich want het was een slechte nota, betekent dit waarschijnlijk ook dat een aantal praktische uitwerkingen nu ook opgeschort worden en dat vind ik minder. Misschien toch maar een motie of vragen aan wagen?

Dinsdag hadden we de ledenvergadering van de ChristenUnie. Het is verheugend te merken dat we nog steeds een groeiende lokale vereniging zijn. Het aantal bezoekers van de ledenvergadering stond niet direct in verhouding tot het aantal leden, maar ze weten ons te vinden als er zaken spelen die aandacht vragen.

Donderdag was er de Regionale Raadscommissie voor de Noordkop. Het was ook mijn taak om de soepfiets te bemensen. Dat heeft, zeker op dit moment toch prioriteit. Gelukkig was het winterprotocol van DNO doen ook van kracht. We troffen 1 persoon die wel behoefte had aan soep en we hebben nog iemand opgezocht waarvan we wisten dat het een zorgmijder was. Ook die hebben we soep gebracht. Het was vreselijk koud om buiten te staan, maar toch vind ik het telkens nog weer heel bijzonder om dat te kunnen doen. Ik was erg blij dat ik, toen ik thuis was, lekker onder een warme douche kon staan.

Natuurlijk ben ik teleurgesteld wat betreft de uitspraak van de rechter. We zullen het er mee moeten doen of in hoger beroep gaan. Dat is een vraag die de werkgroep zich nog stelt. Wat ik nog niet snap is dat ook de toekomstige bewoner van de Watertoren geen belanghebbende is “omdat hij er nog niet woont”. Tja, dat zal zo ook nooit gebeuren ben ik bang.

Wat een mooi winterlandschap ook in Den Helder. Ik vond mijn achtertuin opeens sprookjesachtig mooi. Dan wil ik altijd even naar buiten en ik moest gelukkig nog even wat voorbereidingen treffen in de kerk voor de middagdienst, dus mooi gecombineerd.

Tjitske Biersteker

« Terug