Overleg met de Rekenkamercommissie over het onderzoek naar de GRGA.

woensdag 20 september 2017 06:32

Dit zijn van die onderwerpen die bijna niet uit te leggen zijn aan inwoners, maar waar je als raadslid wel wat van moet vinden. Het kost ons zelf ook moeite om onze verantwoordelijkheid hierin te (kunnen) nemen.

Vorig jaar heeft de Rekenkamercommissie onderzoek gedaan naar Gemeenschappelijke regelingen en verbonden partijen en de invloed die de gemeenteraad op deze regelingen heeft. De uitkomsten van dat onderzoek waren niet bijzonder positief. De gemeenteraad maakte niet volledig gebruik van bevoegdheden en sturingsmogelijkheden.

Naar aanleiding van dit onderzoek heeft er een verdiepingsonderzoek plaats gevonden naar één van die regelingen, namelijk de Gemeenschappelijke Regeling Gesubsidieerde Arbeid. We zijn als gemeenteraad positief over de uitvoeringsorganisatie, maar opnieuw blijkt dat de gemeenteraad het gevoel heeft enorm op afstand te staan en weinig sturingsmogelijkheden te ervaren. Het was een interessante avond en we zijn benieuwd naar de uiteindelijke conclusies en aanbevelingen van de Rekenkamercommissie.

Tjitske Biersteker

« Terug