Verslag tot 22-4-2018

RS museumzaterdag 21 april 2018 21:51

Dit was wel een week van uitersten, zowel qua weer als qua politiek.

Na de toch wel teleurstellende bijeenkomst vrijdagmorgen was het mij eigenlijk niet duidelijk hoe nu verder. Maandag overdag was het voor ons in elk geval heel stil. Geen bewegingen, geen overleg. Wel het verslag van de (in)formateur. De titel vond ik ongelukkig (Den Helder is ziek), maar de inhoud sprak me wel aan.

’s Avonds was er een informatieavond georganiseerd door de ambtelijke organisatie. Het was een leuke, leerzame avond. Per onderwerp was de tijd wat kort en van verschillende kanten werd ook aangegeven dat men wel een herhaling wilde, maar dan met wat meer tijd per onderwerp.

Dinsdagmorgen moest ik al heel vroeg buiten de stad zijn. Gewoonte getrouw kijk ik dan even hoe het er voor staat met het RS museum. Immers vanuit het college kreeg ik geen antwoorden en het leek er op dat alles nog steeds rustig was. ’s Middags fietste ik door de stad en werd ik geconfronteerd met een enorme overmacht aan politie en ME. Het vml. Postkantoor werd afgezet en uiteindelijk werd Rob Scholte ook uitgezet. Nou kun je van alles en nog wat vinden van het museum en van de persoon, maar zo persoonlijk als sommigen het daar maakten vond ik vreselijk. Er stond een vml. raadslid te juichen en te springen “eindelijk eruit”. Ik had enorm beklag met het gezin. Ik vond het ook een slechte ontwikkelingen in het kader van het opstarten van “nieuwe politiek” waar toch veel over gesproken wordt.

Woensdagmorgen een kort overleg met de nieuwe (in)formateur. Hij vroeg naar de mogelijkheden van samenwerking met de VVD. Dat was wat bijzonder, want wij zitten een beetje op de achterhand. Er moet dan eerst overeenstemming zijn tussen BvDH en de VVD. Dan kun je daar omheen andere partijen vragen. Eén van de partijen die dit wel een goede suggestie vond, was ook heel stellig dat het vooral BvDH was, die moest bewegen.

Donderdagmiddag/avond een informatiebijeenkomst van de Regionale Raadscommissie Noordkop. Er was een hele interessante inleiding door dhr. R. de Greef. Hij is bezig met een promotieonderzoek naar samenwerkingsverbanden. Zijn proefschrift is nog niet af, maar hij gaf wel aan dat er het nodige zou moeten veranderen om de democratische legitimering beter vorm te geven. Ik ben benieuwd, want dat wordt door veel gemeenteraden gevoeld.

We praten en overleggen veel, vooral over onze eigen positie en hoe wij daar mee om willen gaan. Nadat de vorige coalitie na een jaar al was opgedoekt, hebben we als oppositiepartij heel weinig invloed uit kunnen oefenen en dat had niets te maken met de inhoud van onze voorstellen. Hoe het nu ook uitpakt, we zouden zo’n situatie niet opnieuw voor ons zelf maar ook niet voor anderen willen. Hopelijk kunnen we daarvoor voorstellen in dienen.

Zaterdagmorgen een interview voor 1Vandaag en voor de LOS over het RS museum. Nog voor ik het gezien had, werd ik al gebeld met een positieve reactie. Dat compenseerde weer wat, want ik had een briefje ontvangen met een behoorlijk negatieve tekst. Van mij mag iedereen er over denken zo hij/zij wil, maar schelden wordt me te gortig.

Gelukkig was het vandaag ook weer een prachtige dag en heb ik heerlijk in de moestuin gewerkt. Ik heb er op dit moment 2 omdat ik de oude tuin niet kwijt kan. Dat vind ik wel een last, want daar is weinig rustgevends aan. Vandaag bleek dat er een liefhebber voor mijn oude tuin is.

Ik koos voor deze invulling van de zaterdag, hoewel ik ook verschillende afspraken had staan, zoals de ledenvergadering in Amersfoort van de CU. Dat had alles te maken met alle drukte van de afgelopen tijd. Morgen nog een Rustdag, dan kan ik er de komende week wel weer tegen aan.

 

« Terug