Verslag tot 31-03-2018

IMG_2950zaterdag 31 maart 2018 21:39

Er is deze week op politiek gebied heel veel gebeurd. En dat in de voorbereidingsweek voor Pasen. Maandag kwamen de gekozen lijsstrekkers bij elkaar om het proces van de komende periode te bespreken. Natuurlijk is er enerzijds sprake van blijdschap, maar bij anderen overheerst teleurstelling. Dat was ook goed te merken bij deze bijeenkomst. Er werd veel gesproken vanuit de “oude” politieke realiteit terwijl door verschillenden ook is aangegeven het graag anders te willen. Dat wordt nog een hele kluif! Vanuit de overtuiging dat je makkelijker praat als je elkaar hebt leren kennen, heb ik een informeel moment voorgesteld. De griffie organiseert dat verder en we gaan met elkaar eten.

Dinsdagavond hebben we intern de zaken besproken en wat ons te doen staat. We zijn een serieuze gesprekspartner bij de coalitiebesprekingen, maar we moeten wel telkens goed afstemmen en bedenken wat we zelf graag willen realiseren. We zijn nog steeds heel dankbaar.

Woensdagavond het afscheid van de oude raad. Er komen veel nieuwe raadsleden. De burgemeester sprak de vertrekkende toe, soms op inhoud, soms op de nevenactiviteiten die het raadslid bezig hielden. Alom respect voor Nel Dol van Groenlinks. Het was het “feestje” van de burgemeester, niemand anders kreeg het woord tot teleurstelling van Janneke Kostelijk van de VVD. Ze wilde graag een afscheidswoord spreken. Ondanks de vele dropjes die ze meenam kreeg ze die gelegenheid niet.

Donderdagavond de installatie van de nieuwe raad. Na een stevige toespraak van de burgemeester was er het moment van de installatie. Bijzonder en indrukwekkend. Na een pauze waarin iedereen gefeliciteerd kon worden en een groepsfoto gemaakt, konden de fractievoorzitters kort terugblikken op de verkiezingen en eventueel een toekomstvisie ontvouwen. Namens de ChristenUnie heb ik het kort gehouden. We zijn toekomstgericht en constructief.

Vrijdagmiddag vond het verdiepingsgesprek met de overige beoogde coalitiepartners plaats. We hebben met elkaar gezocht naar een manier waarop ook de anderen inbreng kunnen hebben en dat wordt verder uitgewerkt. Om de besprekingen verder vorm te geven wordt gezocht naar een (in)formateur die vooral het proces kan begeleiden. Dat heeft even tijd nodig en dat is maar goed ook. Het is immers Goede Vrijdag ! ’s Avonds een indrukwekkende dienst mee gemaakt waarin we bepaald werden bij het Lijden van Onze Here Jezus Christus.

Stille Zaterdag bood inderdaad de stilte en de rust om voor te bereiden op Pasen. Ik was er wel aan toe. Ik verheug me enorm op de Paasdienst. We gaan deze keer bij onze zoon en zijn gezin naar de kerk. De kleinkinderen spelen een actieve rol in de dienst. Gezegende Paasdagen gewenst!

Tjitske Biersteker

« Terug