Verslag tot 12-11-2017

20171111_111935zaterdag 11 november 2017 23:45

Gewoonlijk vinden alle (commissie)vergaderingen plaats op maandagavond. Er waren zo weinig agendapunten dat 2 van de 3 commissievergaderingen niet doorgingen. De commissie Maatschappelijke ontwikkeling ging wel door en was zo overladen dat er een vervolg op moet komen. Het zou mooi zijn als hier meer evenwicht in werd gevonden.

Dinsdagavond was de ledenvergadering van de ChristenUnie. Hierin werd unaniem de kandidatenlijst vastgesteld. Dat betekent dat ik nog een periode de lijst mag aanvoeren en dat er daarnaast 14 bevlogen kandidaten zijn gevonden. Samen hebben we wijzigingen/verbeteringen in het verkiezingsprogramma aangebracht. Nu de lay-out nog aanpassen en dan is dat ook klaar.

Woensdagmiddag begon de vervolg raadsvergadering om 16.00 uur. Dat heeft te maken met de verwachting dat het aantal amendementen/moties dat ingediend wordt op de begroting dermate groot is dat een gewone vergaderavond niet volstaat. Het zou mijn voorkeur hebben om het over 2 avonden te verdelen, want woensdagmiddag heb ik altijd kleinkinderen over de vloer en dat vind ik erg leuk.

De beantwoording door de wethouders in de vorige vergadering leverde zoveel vragen op dat ik een deel vooraf gaande aan deze vergadering maar schriftelijk heb gesteld. Je zou denken dat je dan serieuze antwoorden  kunt krijgen. Dat was maar gedeeltelijk het geval. De wethouder Sociaal Domein vindt het niet nodig om de raad vooraf te informeren als er prijzige innovatieve projecten worden opgestart. De raad krijgt geen gelegenheid om kaders te stellen. Zelfs voor een voormalige coalitiepartij was dit toch echt te gortig. Die ondersteuning hielp niet. De stemmingen staakten bij 16-14 voor het vaststellen van de begroting.

Later las ik op internet dat ik vast niet zo’n goed raadslid ben, want ik stel zoveel vragen. Dat komt aan ????.

Vrijdag naar Amersfoort voor een bijeenkomst met andere ChristenUnie-leden en zaterdag zijn we met de lokale kandidaten en hun partners/gezinnen als start even wezen koffiedrinken. Het is een voorrecht om met zo’n mooi team op te trekken. Onderweg naar een interview bij de LOS een prachtige regenboog gezien; herinnering aan Gods belofte voor de mensen. Ik vond het wel een speciale bemoediging.

« Terug