Informatieavond over renovatie stadhuis 18-9-2017

20170918_191424maandag 18 september 2017 21:54

Vooraf gaande aan het college overleg van 19-9-2017 wilde de projectwethouder de raad informeren over het te nemen collegebesluit. Dat besluit bestaat uit het opstarten van de aanbestedingsprocedure. Dit is een collegebevoegdheid, maar het leek goed om de raad hierin mee  te nemen. Volgens mij heeft het niet helemaal het beoogde resultaat gehad en eigenlijk kon je dat ook niet verwachten. De raad heeft een meerderheid met betrekking tot renovatie en alles wat daarbij hoort en binnen het college is hierover verdeeldheid.

De wethouder kon nog geen cijfers presenteren, dat kan pas na het collegebesluit en daarmee was het verhaal voor een groot deel van de coalitie niet duidelijk. De rest benadrukte vooral dat de start niet onomkeerbaar is omdat dit als voorwaarde is gesteld. De start van de aanbestedingsprocedure is wel noodzakelijk om de beoogde gunningsdatum van 1 januari 2018 te halen.

De wethouder gaf aan dat er bijv. op het gebied van ARBO eisen nog verschil van inzicht is en de OR nog om advies wordt gevraagd. Wel is al duidelijk geworden dat het huidige PvE aan alle ARBO-eisen voldoet. Het verschil zit hem in mogelijke wensen omdat de meeste ARBO-zaken bij wet geregeld zijn.

Hoewel goed bedoeld denk ik niet dat de verschillende “kampen” elkaar veel nader zijn gekomen. Terecht zei de wethouder dat als het college dinsdag geen besluit neemt om tot voorlopige aanbesteding over te gaan, er binnen de kortste keren een verzoek om een extra raadsvergadering wordt gedaan. Overigens kan dat ook als het college wel tot het  besluit komt.

Tjitske Biersteker

« Terug