Verslag tot 23-4-2017

20170421_192039zaterdag 22 april 2017 18:20

Hoewel er de vorige week ook voldoende politieke activiteiten waren om verslag van uit te brengen, is dat er wat bij gebleven omdat het ook privé erg drukke tijden waren. Ook deze week zijn we als politici wel van de straat gehouden. Het was natuurlijk een korte week vanwege 2e Paasdag.

Dinsdagmiddag een bestuurlijk overleg binnen de CU. Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de komende verkiezingen komen al op gang.

’s Avonds een overleg met andere leden van de sollicitatiecommissie voor een nieuw lid van de Rekenkamercommissie. Vooral procesafspraken gemaakt. Tegelijkertijd vond een voorlichting plaats over de nieuwe opzet van de kadernota, ook belangwekkend. Gelukkig is daar één van de commissieleden heen gegaan.

Woensdagavond werden we bij gepraat door het bestuur van het Noordwestziekenhuis. Ik blijf me verbazen over het feit dat nu telkens gezegd wordt dat de locatie Den Helder niet rendabel is. Wij staan nog steeds garant voor €7 mio en toen wij dat besloten werd juist beweerd dat de locatie Den Helder op zichzelf rendeerde. Een kwestie van creatief boekhouden?

Donderdag was er vanaf 17.00 een bijenkomst van de 4 Noordkop-gemeenten. Tijdens deze bijeenkomst werden we door de verschillende verbonden partijen geïnformeerd over hun functioneren. Tegelijkertijd werden ons de jaarrekeningen van de verschillende verbonden partijen toegezonden. De avond was bedoeld om inzicht te krijgen in de werkzaamheden en de daarbij horende kosten. Het was beslist een interessante, informatieve bijeenkomst.

Vrijdag veel mensen gesproken die de inrichting van de Xenos in het mooie pand “Zoetelief” een aanfluiting vinden. Het is natuurlijk een zaak met veel goedkope waar en dan gaat het toch vooral om de doorstroming, niet om de wereld te laten zien wat een prachtige producten men heeft. De ramen kunnen daarom kennelijk wel dicht getimmerd worden met goedkoop plaatwerk die het zicht op de winkel ontnemen. Zonde van zo’n mooi pand. Dezelfde klacht hoor ik ook veel over de goedkope zaak in de Keizerstraat.  Bij de verbouwing hadden ze nogal wat eisen met betrekking tot de raampartijen. Die zijn vervolgens afgeplakt en op straat staan telkens enorme containers met wc-papier. Opnieuw een mooi pand dat een hele goedkope uitstraling krijgt. Op die manier lijken alle inspanningen en investeringen niet veel op te leveren.

Vorige week zaterdag heb ik een rondvlucht gemaakt boven de bollenvelden en vandaag heb ik de bollentocht gelopen. Opnieuw een initiatief van Kleurrijk Julianadorp. Volgens mij was er best veel animo voor. Jammer dat het altijd maar zo kort zo kleurrijk is, maar daarom ook leuk om er zoveel mogelijk van te genieten. Nu we zowel Goede Vrijdag als Pasen gevierd hebben, gaan we nu over tot de “gewone” kerkdiensten. Erediensten die telkens weer verwijzen naar het wonder van dood en opstanding van onze Here Jezus. Ik kijk er naar uit.

Tjitske Biersteker

« Terug