Verslag tot 27-11-2016

Stadhuiszaterdag 26 november 2016 16:29

Het verslag van vorige week ontbreekt omdat ik een  paar dagen naar het buitenland was. De belangrijkste vergadering van die week was volgens mij wel die van de renovatiecommissie. Hier werd duidelijk dat het college en een deel van de coalitie absoluut op ramkoers ligt als het gaat om de mogelijkheden van renovatie van het stadhuis. Men houdt vast aan de uitkomsten van het onderzoek van Vitruvius. Een groot deel van de coalitie ontbrak bij deze bespreking maar lijkt wel aan te koersen op een extra informatieavond waarbij Coare nogmaals uitleg zou moeten geven. Die kans is geweest en leidt alleen maar tot vertraging. Het gevolg is echter nu wel dat er geen voorstel vanuit het college ligt waardoor besluitvorming door de raad in december onder druk komt te staan.

Afgelopen maandag was het presidiumvergadering. Deze keer op locatie Ambachtsweg omdat er ook een bijeenkomst was over de gebiedsindeling. Tijdens dit presidium maakte de burgemeester bekend dat hij zich inhoudelijk niet met de stadhuisdiscussie zal bemoeien. Eigenlijk een overbodige mededeling omdat burgemeesters nooit politiek inhoudelijk bezig zouden moeten zijn. Zo’n opmerking maken, roept vragen op. Dat werd dan weer niet gewaardeerd.

De bijeenkomst over de gebiedsindeling was interessant en interactief. We worden op de hoogte gehouden van het vervolg.

Ik had graag naar de boekpresentatie van Marinus Vermooten gegaan, maar had andere verplichtingen. Verder een rustige politieke week met alleen veel (mail) overleg over hoe nu verder met de besluitvorming rondom de renovatie.

Wel lekker zo’n rustig weekje. In het weekend veel privé drukte en morgen kan ik kiezen uit verschillende kerkelijke activiteiten, zoals Simply Worship bij de Baptistengemeente of Bijbelstudie met vrienden.

Tjitske Biersteker 

« Terug